Velkommen til Holmbo

Her skal vi bo, leve og dele!

Holmbo er en gammel husmannsplass på Kopperud, rett ved krysset Gamle og Nye Vestre Totenveg. Gjøvik og Omegn Boligbyggelag (GOBB) skal utvikle området til et attraktivt boligområde der flere generasjoner skal få mulighet til å bo, leve og dele!

Målsettingen er å skape et unikt bomiljø som appellerer til mennesker som setter pris på god livskvalitet og et fellesskap som er bygget rundt grønne verdier. Holmbo blir et sted der de kan bygge meningsfulle relasjoner, delta i fellesaktiviteter og dele felles verdier. Konseptet legger i tillegg vekt på estetikk og kvalitet for å skape et grønt, vakkert og inspirerende miljø å bo i.

Prosjektet er nå til regulering. Dette vil ta anslagsvis 1,5 til 2 år. Illustrasjonene som er vist er kun et mulighetsstudie og kan bli endret i løpet av reguleringsprosessen.

Connected Living

Holmbo skal bygges ut etter konseptet connected living. Her kan du lese hva det egentlig er.

«En modell for moderne boformer der fellesskap skal ivareta best mulig livskvalitet
lengst mulig i eget hjem! Modellen skal skape sosiale, miljømessige, økonomiske og
arkitektoniske gevinster gjennom fellesskap og deling (sosial og økonomisk bærekraft).»

Målsetningen er at det skal utvikles god folkehelse gjennom nye løsninger for gode bomiljø og lokalsamfunn med utbygd infrastruktur, varierte boligtyper og ny teknologi. Generasjonene bor om hverandre, har gode møteplasser og folk greier seg selv lengst mulig i sine egne hjem og på den måten reduserer presset på offentlige tjenester.
Dette handler om å utvikle kvalitativt gode løsninger der folk lever gode og lange liv i fellesskap med
hverandre.

Konseptet er summert opp i følgende hovedtema:
1) Gode fellesskap i moderne bosamfunn der alle generasjoner bor om hverandre.
2) Bomiljø der beboerne har gode fellesskap, kan hjelpe hverandre og som gir en merverdi i form av sosial kontakt, livskvalitet og bedre folkehelse.
3) Boligområdene har gode møte- og oppholdsplasser som bygger på de fysiske forutsetningene på stedet og som utnytter livet i og mellom husene.
4) Planløsninger og infrastruktur er tilpasset alle generasjoner og ulike funksjonsnivå med tilgang på fellesrom/fellesfunksjoner, gjesterom og velferds teknologi (smarthus), med andre ord: behov for mindre private areal og mer fellesareal og deling.
5) Forholdet mellom beboerne er kjennetegnet av frivillighet der fellesgoder, hjelpsomhet og
delings økonomi står sentralt.

Meld interesse