Møt vinteren med Billig strøm med GOBB-avtale

Strømprisene var rekordhøye sist vinter, og det er lite som tyder på at de vil bli lavere kommende vinter. Har du strømavtalen GOBB privat har du allerede gjort et godt valg. Prognosen for 2019 viser at innkjøpsprisen for avtalen vil være godt under spotprisen. Januar, februar og mars ser ut til å ligge åtte, elleve og ni øre per kilowattime under spotprisen. Det kan være gunstig i perioder med høye priser å ha en forvaltingsavtale hvor en kombinerer spotpris med prissikring for å gi deg gode priser.

Alle som er medlemmer i GOBB kan kjøpe strømavtalen GOBB Privat. Ønsker du en forutsigbar og gunstig strømavtale? Bestill enkelt strømavtalen her

 Og er du ikke medlem så vil du raskt spare inn igjen den kostnaden på strømregninga. Bli medlem HER

GOBB privat jan 2019.png

Navnet ble Bondelia Hage

GOBB og Mjøsen Eiendom samarbeider om utbyggingen av det nye boligfeltet på området til den tidligere husmorskolen og videregående skolen.

Utbyggerne satte i gang en navnekonkurranse, og 250 forslag kom inn. Trine Bjerkes forslag om å kalle området Bondelia Hage, vant.

– Det var en overveldende respons og det er tydelig at mange er opptatt av at dette tradisjonsrike området skal videreføres på en god måte, sier Søgård som kan fortelle at 7 innsendere hadde forslaget Bondelia Hage.

Ny fase

– Og da var Trine så heldig at hun ble trukket ut som vinner blant disse sju og mottok et gavekort på 10.000 kroner fra utbyggerne, sier Søgård i en pressemelding.

– Dette var hyggelig. Jeg sendte inn flere forslag, men tenkte kanskje at Bondelia Hage passet best, men her fikk jeg god hjelp av min samboer, sier Bjerke.

Tom Søgård kan for øvrig opplyse at planene for hva som skal bygges på Bondelia Hage nå går inn i en ny og spennende fase.

Rekkhus og atriumhus

– Vi har hatt flere møter med kommunen i det siste og er vel nå enige om hva som bør bygges her og hvordan området skal utnyttes. Våre arkitekter skal nå gjøre resten av jobben før vi kan presentere hva vi bygger og slik at vi kan kjøre videre på reguleringsplanen. Det jeg kan røpe allerede nå er at det blir en spennende miks av blokk, rekkehus og ikke minst noen særdeles fine atriumhus. Det betyr at vi legger opp til å bygge en miks av boliger som kan passe for «alle», unge, eldre og familier, sier Søgård som også kan røpe at det er mange spennende planer for hva som blir rundt den tidligere rektorboligen og på grøntområdene i prosjektet.

– Vi skal i alle fall leve godt opp til navnet Bondelia Hage, sier han i pressemeldingen.

Trine+Bjerke+og+Tom+S%C3%B8g%C3%A5rd.jpeg

Last ned vår nye App

Vi har lansert vår helt nye App for medlemmer. Her får du alt du trenger å vite om ditt medlemskap, om dine medlemsfordeler, bonus du har opptjent og mye, mye mer rett i lomma. Her har du også digitalt medlemskort slik at du likevel får rabatter og bonus når du handler selv om du har glemt medlemskortet ditt hjemme. Og du kan enkelt følge med på hvilke boliger vi selger akkurat nå.

Funksjoner i Appen:
• Ditt GOBB Medlemskort
• Ta ut bonus
• Oversikt over bonustransaksjoner
• Endre informasjon i Min side
• Oversikt over medlemsfordelene
• Kart med butikker hvor du får medlemstilbud
• Oversikt over boliger på forkjøpsrett
• Informasjon om nye boligprosjekter fra GOBB
• Lånekalkulator
• Kontaktinformasjon til boligbyggelaget

Du kan laste ned Appen både i Google Play (Android-telefoner) HER og i App Store (iPhone) HER.

App.PNG

Ledige leiligheter på Vikenstranda

Nå har alle muligheten til å sikre seg en ny leilighet på det flotte boligområdet Vikenstranda rett ved Mjøsa og bare en kilometer unna sentrum av Gjøvik. Forkjøpsretten for GOBB-medlemmer er avklart og mange leiligheter er solgt. Alle ledige leiligheter kan nå kjøpes etter først til mølla-prinsippet. Byggestart ca 1 mars 2019.

Du kan lese mer på prosjektets hjemmeside HER.

 

Viken6.JPG

Nå skal GOBB ARENA bygges!

GOBB har blitt hovedsponsor for den nye Multisporthallen som skal bygges på Vind. Hallen skal dermed hete GOBB Arena. 

-          At GOBB kom på banen – bokstavelig talt – var en gledens dag for oss i Vind. Da falt den siste brikken i puslespillet på plass og vi kan realisere vår multisporthall!

Det sier tre glade herrer i Vind Idrettslag; Richard Søfteland Jensen, Jens Petter Markestad og Andreas Lotterud. De har jobbet iherdig i mange måneder med å få på plass den endelige finansieringa av den nye hallen og med GOBB sin inntreden i 12. time så falt altså brikkene på plass rett før ferien.

- Det er veldig mange likhetstrekk mellom oss og Vind og derfor valgte vi å bli hovedsponsor for den nye multisporthallen som Vind skal bygge. 
Det sier styreleder i GOBB, Lars Braastad og fortsetter: - Vi er begge medlemseid. Vi er begge opptatt av å ta et stort samfunnsansvar og vi står begge for noe sunt, godt og trygt. Vi har gjennom mange år som sponsor til Vind latt oss imponere av den dugnadsånden som er i klubben og vi ser også at det er en klubb som drives etter sunne og gode prinsipper. Vi står for mye av det samme i GOBB og derfor fant vi ut at dette var et samarbeid vi ville ta helt ut, sier Braastad som dermed kan avsløre at den nye hallen på Vind får navnet GOBB ARENA når den står ferdig.

 - Vi har et sterkt navn, men vi ønsker å bygge vårt varemerke og vårt navn enda sterkere i årene som kommer og det at denne hallen kan bære vårt navn er med på å bygge oppunder dette arbeidet, tilføyer Tom Søgård, adm. dir. i GOBB. - I tillegg vil våre ansatte, medlemmer og våre boligselskaper kunne dra god nytte av avtalen med de trenings- og møtefasiliteter som kommer i hallen, sier Søgård. 

GOBB har i dag over 9000 medlemmer og forvalter ca 150 boligselskaper og over 4000 boliger. De er også distriktets største nybolig-bygger og har de siste årene bygget ut blant annet Vikenstranda og Mustadhagen i Gjøvik. I tillegg bygger de nå på Bjørnsveen og de er sterkt involvert i den fremtidige bygginga som skal foregå på Bondelia og ikke minst på Huntonstranda. – Boligbygging er noe mer enn boligbygging, sier Søgård. – Det handler også om byutvikling og samfunnsengasjement. Dette henger nøye sammen med det å bo gjennom å skape gode møteplasser og sosiale arenaer knyttet til det å bo. I den sammenheng vil samarbeid med Vind også spille en stor rolle. GOBB ARENA blir en hall for hele regionen og et møtested for mange aktiviteter og mange mennesker i alle aldre. Og i bunn handler dette om en god folkehelse. Her ønsker vi å bidra gjennom vårt engasjement og vi er sikre på at dette blir veldig bra, sier Tom Søgård og Lars Braastad i GOBB.

-          Det er vi også, sier Vind-karene. – Vi håper nå å komme i gang med bygginga i løpet av høsten og alle kontrakter vil bli endelig sluttført nå om kort tid. Da er det bare å glede seg til «the grand opening» en gang utpå høsten 2019, sier Richard Søfteland Jensen, Jens Petter Markestad og Andreas Lotterud.

GOBB Arena.png

Ny leilighet på byens tak?

Vil du ha ny leilighet på byens tak? På Bjørnsveen Panorama kan du velge mellom blokk- og rekkehusleiligheter i forskjellige størrelser og prisklasser. I tillegg til en nydelig utsikt over Mjøsa og byen får du solrike og romslige balkonger. Du får moderne leiligheter med livsløpsstandard og du får parkering i kjeller. Her er det enkelt og greit å bo i hyggelig omgivelser. 

Vil du lese mer om Bjørnsveen-prosjektet så klikk deg inn på hjemmesida HER

160904-livingkitchenh0401-tiff_orig.jpg

GODE RÅD MOT SNØTUNGE TAK

Hvor mye snø kan taket tåle? Dersom man ikke har annen informasjon, kan man anslå hvor mye snø taket tåler og når man bør måke taket:    Bygninger oppført 1950 – 1979: Vil vanligvis tåle inntil 50 cm tørr, gammel snø eller 40 cm våt snø på taket.  Bygninger oppført etter 1980: Kan tåle vesentlig mer snø enn eldre bygninger.  Dette kan du se i beregningsgrunnlaget fra da huset ble oppført, sjekk eventuelt med kommunen din. Dersom taket skal tåle 250 kg/m2, vil dette tilsvare 80 cm tørr, gammel snø eller 60 cm våt snø. En vekt på 350 kg/m2, tilsvarer 120 cm tørr, gammel snø eller 90 cm våt snø.  Det er lurt å måke taket i god tid før tålegrensen er nådd og det er lurt å måke før snøen er blitt tung og våt.  Bygninger hvor mange mennesker kan oppholde seg, og som har lette tak med store spennvidder, bør få størst oppmerksomhet ved store snømengder.  Vær spesielt oppmerksom på synlige nedbøyninger eller andre endringer i bygningen som er et varsel om stor belastning av snø på taket, for eksempel at dører og vinduer begynner å gå tregt. I noen situasjoner kan man også høre knirk og smell i konstruksjonen. Da kan det være fare på ferde, og større bygninger må eventuelt evakueres.   Hva skal du tenke på når du måker taket?   Sørg for å ivareta din egen sikkerhet under måkingen.   Taket bør måkes jevnt. Skjevbelastninger kan være mer kritisk enn en større, jevnt fordelt belastning.  Ikke fjern all snøen - det er lett å skade papp-, plate- og taksteinstekninger. La det være igjen 10-20 cm snø på taket.  Vurder hvor snøen havner – det kan være at tilstøtende tak- og veggkonstruksjoner ikke tåler den ekstra belastningen.  Dersom snøen langs husveggene har fonnet seg helt opp til taket, må en være forsiktig med å bruke maskiner til å fjerne snøen, fordi snøen på taket kan bli ustabil og settes i bevegelse.  Unngå at store snømengder kommer i bevegelse samtidig. En wire som føres gjennom snølaget kan fjerne mye snø, men en rask avlastning kan sette huskonstruksjonen i svingninger som den ikke tåler.

Hvor mye snø kan taket tåle?

Dersom man ikke har annen informasjon, kan man anslå hvor mye snø taket tåler og når man bør måke taket:  

Bygninger oppført 1950 – 1979: Vil vanligvis tåle inntil 50 cm tørr, gammel snø eller 40 cm våt snø på taket.

Bygninger oppført etter 1980: Kan tåle vesentlig mer snø enn eldre bygninger. Dette kan du se i beregningsgrunnlaget fra da huset ble oppført, sjekk eventuelt med kommunen din. Dersom taket skal tåle 250 kg/m2, vil dette tilsvare 80 cm tørr, gammel snø eller 60 cm våt snø. En vekt på 350 kg/m2, tilsvarer 120 cm tørr, gammel snø eller 90 cm våt snø.

Det er lurt å måke taket i god tid før tålegrensen er nådd og det er lurt å måke før snøen er blitt tung og våt. Bygninger hvor mange mennesker kan oppholde seg, og som har lette tak med store spennvidder, bør få størst oppmerksomhet ved store snømengder.

Vær spesielt oppmerksom på synlige nedbøyninger eller andre endringer i bygningen som er et varsel om stor belastning av snø på taket, for eksempel at dører og vinduer begynner å gå tregt. I noen situasjoner kan man også høre knirk og smell i konstruksjonen. Da kan det være fare på ferde, og større bygninger må eventuelt evakueres.

Hva skal du tenke på når du måker taket?

Sørg for å ivareta din egen sikkerhet under måkingen. 

Taket bør måkes jevnt. Skjevbelastninger kan være mer kritisk enn en større, jevnt fordelt belastning.

Ikke fjern all snøen - det er lett å skade papp-, plate- og taksteinstekninger. La det være igjen 10-20 cm snø på taket.

Vurder hvor snøen havner – det kan være at tilstøtende tak- og veggkonstruksjoner ikke tåler den ekstra belastningen.

Dersom snøen langs husveggene har fonnet seg helt opp til taket, må en være forsiktig med å bruke maskiner til å fjerne snøen, fordi snøen på taket kan bli ustabil og settes i bevegelse.

Unngå at store snømengder kommer i bevegelse samtidig. En wire som føres gjennom snølaget kan fjerne mye snø, men en rask avlastning kan sette huskonstruksjonen i svingninger som den ikke tåler.

Styret har brannvernansvar!

iStock-594033814.jpg

I ventetida fram mot jul er det også viktig å tenke på brannsikkerheten. Hvem har ansvaret for at det er røykvarslere og brannslokkingsutstyr i boligene og hvem har ansvar for vedlikehold og utskifting av utstyret i borettslag og sameier?

Borettslaget er ansvarlig for at brannvernutstyr som røykvarsler, brannslange eller brannslukningsapparat finnes i alle boligene. Styret må informere om dette og oppfordre andelseiere i borettslag om å melde fra til styret dersom slikt utstyr ikke finnes eller ikke fungerer.

– Styret er ansvarlig for at man har et internkontrollsystem som omfatter gode rutiner for å sjekke brannvernutstyret for å redusere risikoen for brann og følgende av brann. I tillegg kan borettslaget bli erstatningsansvarlig hvis det oppstår brann, sier Henning Lauridsen, advokat i Norske Boligbyggelag.

Ved salg av borettslagsboliger hender det at brannvernutstyret forsvinner eller at selgeren tar det med seg. Utstyret er borettslagets eiendom og selger har verken lov til å ta med seg røykvarslere eller brannslokkingsutstyr.

-Gjør selgeren det, kan borettslaget kreve erstatning fra vedkommende. Likevel er det borettslaget som har ansvaret for at slikt utstyr finnes i boligen, så de må sørge for at slikt utstyr blir skaffet til den nye eieren, understreker NBBL-advokaten.

Andelseieren har ansvaret for funksjonskontroll av røykvarslerne. Det vil si at andelseierne må skifte batterier, rengjøre varslerne og teste at varslerne virker. Borettslaget har ansvaret for service og utskifting av røykvarslerne og slokkeutstyret. Andelseierne må imidlertid melde fra til styret dersom de oppdager feil ved utstyret. Dersom man har pulverslokkere, er styret for eksempel ansvarlig for at disse erstattes eller refylles hvert tiende år.

Ansvar i sameier

Advokat Lauridsen forklarer at bor du i sameie er det den enkelte sameieren som har ansvaret. Det vil si at eieren har plikt til å skaffe, foreta funksjonskontroll, sørge for service og skifte ut utstyret. Styret i sameiet er imidlertid ansvarlig for at man har et internkontrollsystem som også skal omfatte brannvernsutstyret.

– Med hensyn til brannvern er reglene i borettslagene bedre enn de som gjelder i sameiene. Det hjelper lite for en sameier at han har alt i orden hvis det begynner å brenne hos en nabo som ikke har fulgt opp sine plikter, sier Henning Lauridsen, advokat i NBBL.  Hans anbefaling er derfor at styret i sameiet sørger for felles innkjøp av brannvernutstyr.

– See more at: http://www.nbbl.no/Nyheter/articleType/ArticleView/articleId/6315/Styrets-brannvernansvar#sthash.skWc3FZb.dpuf

Få mer ut av ditt medlemskort

Alle medlemmer i Gjøvik og omegn Boligbyggelag (GOBB) har tilgang på en rekke rabattordninger hos ledende butikk- og varehuskjeder. Har du aktivert medlemskortet ditt, får du også bonus på toppen, uansett tilbud og rabatter. Skal du for eksempel pusse opp, får du materialene billigere hos Byggmakker Skattum. Trenger du noe til hjemmet ditt, har du alltid 5 % bonus hos Expert og Tilbords. Du kan også sikre deg rimeligere fritidsartikler hos G-Sport/G-MAX, og få glede av gode reisetilbud eller medlemsdager eksklusivt for medlemmer av boligbyggelaget.

Skjermbilde-2017-01-15-kl.-10.11.20.png

For å få tilgang til disse medlemsfordelene, må du aktivere ditt medlemskort. Anna Ween Topp, som er leder for medlemsavdelingen i GOBB, ønsker at enda flere medlemmer skal få utnyttet medlemskapet sitt til det fulle.

 • Vi ser en enorm økning i antall medlemmer som aktiverer fordelene sine og bruker medlemskortet aktivt. I tillegg til å tjene opp bonus, får disse medlemmene informasjon om gode tilbud på e-post. Vi ønsker at alle medlemmer får tilgang til disse unike fordelene, sier hun. Hun sier det er svært enkelt å aktivere medlemskortet, og minner om at du kun trenger å gjøre det én gang. Har du et kort som er aktivert, trenger du altså ikke aktivere når det kommer nye medlemskort.

Har du ikke aktivert medlemskortet ditt ennå, bør du gå inn på www.gobb.no og gjøre det.

 Aktiver ditt medlemskort – steg for steg

 1. Trykk  ”HER
 2. Tast inn medlemsnummer og postnummer. Dersom du har flyttet i det siste, og får feilmelding, prøv med ditt gamle postnummer.
 3. Fyll inn opplysningene og bekreft medlemsbetingelsene.

Digitalt medlemskort

Medlemskortet er også tilgjengelig digitalt i vår GOBB-app som du kan laste ned gratis for iPhone HER  eller for Android-telefoner HER . 

Mange av  medlemmene i GOBB har allerede lastet ned vår App med digitalt medlemskort. I appen får du også oversikt over tilbud og rabatter du har tilgang til.

Anna Ween Topp i GOBB anbefaler også alle medlemmer å legge inn et betalingskort på ”Min side”. Det gjør at du vil få bonusen registrert når du betaler med dette kortet, uavhengig av om du har med deg medlemskortet eller ikke. For å få bonus må du dra medlemskortet eller registrert bankkort i betalingsterminalen.

 Du finner oversikt over alle dine medlemsfordeler på HER eller i Medlemsappen.

Spar penger på forsikring

Bilforsikringskalkulator + 18 % samlerabatt

Prøv Norges raskeste bilforsikringskalkulator på www.forsikringformedlemmer.no
og få tilsendt et pristilbud. I tillegg får du 18 % samlerabatt* hos Forsikring for medlemmer.

Les mer…

*Samler du tre forsikringer hvorav to hovedprodukter, får du 18 % samlerabatt.
Med hovedprodukter menes bil, hus, innbo, liv- og uføreforsikring.
Innbo- og reiseforsikring har faste lave priser, så det gis ikke rabatt på disse forsikringene, men de teller som antall produkter for å få samlerabatten.
For eksisterende kunder gjelder samlerabatten fra neste hovedforfall.

gobb-bilforsikring.png