Nå kan du stemme på GOBB-prisen

Nå kan du være med å bestemme hvem som skal vinne årets GOBB-PRIS. Blant 30 foreslåtte kandidater er 6 av dem plukket ut til å være med i avstemmingen som nå varer frem til 1 juni. De tre med flest stemmer går til finalen på GOBBs generalforsamling 7 juni. Der får vinneren 30 000 kroner og de to andre får 10 000 hver. Det er hjelpsomme hender og dugnadsånd som står i fokus for alle kandidatene!
Du kan avgi din stemme på denne linken:
https://no.surveymonkey.com/r/GOBB_pris_2018

last ned.jpg

Ny leilighet på byens tak?

Vil du ha ny leilighet på byens tak? På Bjørnsveen Panorama kan du velge mellom blokk- og rekkehusleiligheter i forskjellige størrelser og prisklasser. I tillegg til en nydelig utsikt over Mjøsa og byen får du solrike og romslige balkonger. Du får moderne leiligheter med livsløpsstandard og du får parkering i kjeller. Her er det enkelt og greit å bo i hyggelig omgivelser. 

Vil du lese mer om Bjørnsveen-prosjektet så klikk deg inn på hjemmesida HER

160904-livingkitchenh0401-tiff_orig.jpg

Hvem skal få GOBB-prisen?

GOBB spiller en viktig rolle i sitt område, spesielt innenfor boligutvikling, men også generelt innenfor viktige samfunnsoppgaver. Vi har i mange år gitt gaver til forskjellige typer organisasjoner og på den måten tatt et samfunnsansvar

I 2014 innførte vi et eget fond der vi hvert år avsetter penger til gode formål. Denne «GOBB-prisen» er på 50 000 kroner hvert år og pengene deles ut på GOBB sin generalforsamling. Følgende institusjoner/foreninger har fått midler fra dette fondet: Monsterbedriften Gjøvik, Røde Kors, Kampen, Sirius Øst, PULS, Biri IL, Vind IL, Vardal IF, Gjøvik  Gårds Venneforening, Fastlands Venner og Hunndalsforum. 

Skjermbilde3.JPG

 

Hvem som skal få prisen i år er opp til DEG!

Vi inviterer alle medlemmer av GOBB til å komme med forslag til organisasjoner, foreninger etc som dere mener fortjener støtte fra GOBB sitt fond for samfunnsansvar.

Styret i GOBB vil så plukke ut kandidater som vil bli presentert på GOBB sin generalforsamling på Gjøvik Gård 7. junio. Her vil det bli muligheter for diskusjon og innlegg og til slutt en avstemming over hvem som skal få vårt bidrag for 2018. Vi håper våre medlemmer engasjerer seg i dette og imøteser mange flotte forslag.

Send ditt forslag med begrunnelse i skjemaet under eller på epost til: gobb@gobb.no senest 14 mai. 

Gratis kino for GOBB-medlemmer!

Vi inviterer våre medlemmer til gratis kinoforestillinger på Gjøvik kino 8. mai kl 18.00. Da viser vi den populære filmen: Norske Byggeklosser.

Her  treffer vi blant annet flere lokale aktører, som Atle Antonsen fra Lillehammer og Anders Baasmo Christiansen fra Hamar.

Dette er en film der vi kjenner igjen mange av karakterene . Filmen er en modernisering av den originale klassikeren fra 1972.

Billetter kan hentes hos oss i Storgata 10. Førstemann til mølla.

En komedie om hva skjer når drømmen om egen bolig blir et overveldende kaos.

Merete og Jens (Ine Jansen og Anders Baasmo Christiansen), et par i tredveårene, har endelig tatt med seg når de helt uventet opplever en hus. Etter altfor mange år i sokkeleiligheten i boligen til Jens 'tynneksentriske mor (Anne Marit Jacobsen), er de overmodne for noe helt eget.
De må nok pusse opp litt, men hvor vanskelig kan det være, liksom?
Det er mange potensielle feller når man skal skape sin egen hjem - spesielt når paret selv ikke har nevneverdige praktiske evner selv, og må stole blindt på "ekspertisen".

For jakten på "det perfekte livet" kan fort bli til at man ønsker å ikke ha noe liv sammen i det hele tatt.

Oppussingskomedien "Norske Byggeklosser" er en ny norsk komedie inspirert av den norske klassikeren fra 1972, om alle situasjoner som oppstår når evner og forhold ikke nødvendigvis samsvarer med ambisjonene.

 

Skjermbilde2.JPG

GODE RÅD MOT SNØTUNGE TAK

 Hvor mye snø kan taket tåle? Dersom man ikke har annen informasjon, kan man anslå hvor mye snø taket tåler og når man bør måke taket:    Bygninger oppført 1950 – 1979: Vil vanligvis tåle inntil 50 cm tørr, gammel snø eller 40 cm våt snø på taket.  Bygninger oppført etter 1980: Kan tåle vesentlig mer snø enn eldre bygninger.  Dette kan du se i beregningsgrunnlaget fra da huset ble oppført, sjekk eventuelt med kommunen din. Dersom taket skal tåle 250 kg/m2, vil dette tilsvare 80 cm tørr, gammel snø eller 60 cm våt snø. En vekt på 350 kg/m2, tilsvarer 120 cm tørr, gammel snø eller 90 cm våt snø.  Det er lurt å måke taket i god tid før tålegrensen er nådd og det er lurt å måke før snøen er blitt tung og våt.  Bygninger hvor mange mennesker kan oppholde seg, og som har lette tak med store spennvidder, bør få størst oppmerksomhet ved store snømengder.  Vær spesielt oppmerksom på synlige nedbøyninger eller andre endringer i bygningen som er et varsel om stor belastning av snø på taket, for eksempel at dører og vinduer begynner å gå tregt. I noen situasjoner kan man også høre knirk og smell i konstruksjonen. Da kan det være fare på ferde, og større bygninger må eventuelt evakueres.   Hva skal du tenke på når du måker taket?   Sørg for å ivareta din egen sikkerhet under måkingen.   Taket bør måkes jevnt. Skjevbelastninger kan være mer kritisk enn en større, jevnt fordelt belastning.  Ikke fjern all snøen - det er lett å skade papp-, plate- og taksteinstekninger. La det være igjen 10-20 cm snø på taket.  Vurder hvor snøen havner – det kan være at tilstøtende tak- og veggkonstruksjoner ikke tåler den ekstra belastningen.  Dersom snøen langs husveggene har fonnet seg helt opp til taket, må en være forsiktig med å bruke maskiner til å fjerne snøen, fordi snøen på taket kan bli ustabil og settes i bevegelse.  Unngå at store snømengder kommer i bevegelse samtidig. En wire som føres gjennom snølaget kan fjerne mye snø, men en rask avlastning kan sette huskonstruksjonen i svingninger som den ikke tåler.

Hvor mye snø kan taket tåle?

Dersom man ikke har annen informasjon, kan man anslå hvor mye snø taket tåler og når man bør måke taket:  

Bygninger oppført 1950 – 1979: Vil vanligvis tåle inntil 50 cm tørr, gammel snø eller 40 cm våt snø på taket.

Bygninger oppført etter 1980: Kan tåle vesentlig mer snø enn eldre bygninger. Dette kan du se i beregningsgrunnlaget fra da huset ble oppført, sjekk eventuelt med kommunen din. Dersom taket skal tåle 250 kg/m2, vil dette tilsvare 80 cm tørr, gammel snø eller 60 cm våt snø. En vekt på 350 kg/m2, tilsvarer 120 cm tørr, gammel snø eller 90 cm våt snø.

Det er lurt å måke taket i god tid før tålegrensen er nådd og det er lurt å måke før snøen er blitt tung og våt. Bygninger hvor mange mennesker kan oppholde seg, og som har lette tak med store spennvidder, bør få størst oppmerksomhet ved store snømengder.

Vær spesielt oppmerksom på synlige nedbøyninger eller andre endringer i bygningen som er et varsel om stor belastning av snø på taket, for eksempel at dører og vinduer begynner å gå tregt. I noen situasjoner kan man også høre knirk og smell i konstruksjonen. Da kan det være fare på ferde, og større bygninger må eventuelt evakueres.

Hva skal du tenke på når du måker taket?

Sørg for å ivareta din egen sikkerhet under måkingen. 

Taket bør måkes jevnt. Skjevbelastninger kan være mer kritisk enn en større, jevnt fordelt belastning.

Ikke fjern all snøen - det er lett å skade papp-, plate- og taksteinstekninger. La det være igjen 10-20 cm snø på taket.

Vurder hvor snøen havner – det kan være at tilstøtende tak- og veggkonstruksjoner ikke tåler den ekstra belastningen.

Dersom snøen langs husveggene har fonnet seg helt opp til taket, må en være forsiktig med å bruke maskiner til å fjerne snøen, fordi snøen på taket kan bli ustabil og settes i bevegelse.

Unngå at store snømengder kommer i bevegelse samtidig. En wire som føres gjennom snølaget kan fjerne mye snø, men en rask avlastning kan sette huskonstruksjonen i svingninger som den ikke tåler.

Styret har brannvernansvar!

iStock-594033814.jpg

I ventetida fram mot jul er det også viktig å tenke på brannsikkerheten. Hvem har ansvaret for at det er røykvarslere og brannslokkingsutstyr i boligene og hvem har ansvar for vedlikehold og utskifting av utstyret i borettslag og sameier?

Borettslaget er ansvarlig for at brannvernutstyr som røykvarsler, brannslange eller brannslukningsapparat finnes i alle boligene. Styret må informere om dette og oppfordre andelseiere i borettslag om å melde fra til styret dersom slikt utstyr ikke finnes eller ikke fungerer.

– Styret er ansvarlig for at man har et internkontrollsystem som omfatter gode rutiner for å sjekke brannvernutstyret for å redusere risikoen for brann og følgende av brann. I tillegg kan borettslaget bli erstatningsansvarlig hvis det oppstår brann, sier Henning Lauridsen, advokat i Norske Boligbyggelag.

Ved salg av borettslagsboliger hender det at brannvernutstyret forsvinner eller at selgeren tar det med seg. Utstyret er borettslagets eiendom og selger har verken lov til å ta med seg røykvarslere eller brannslokkingsutstyr.

-Gjør selgeren det, kan borettslaget kreve erstatning fra vedkommende. Likevel er det borettslaget som har ansvaret for at slikt utstyr finnes i boligen, så de må sørge for at slikt utstyr blir skaffet til den nye eieren, understreker NBBL-advokaten.

Andelseieren har ansvaret for funksjonskontroll av røykvarslerne. Det vil si at andelseierne må skifte batterier, rengjøre varslerne og teste at varslerne virker. Borettslaget har ansvaret for service og utskifting av røykvarslerne og slokkeutstyret. Andelseierne må imidlertid melde fra til styret dersom de oppdager feil ved utstyret. Dersom man har pulverslokkere, er styret for eksempel ansvarlig for at disse erstattes eller refylles hvert tiende år.

Ansvar i sameier

Advokat Lauridsen forklarer at bor du i sameie er det den enkelte sameieren som har ansvaret. Det vil si at eieren har plikt til å skaffe, foreta funksjonskontroll, sørge for service og skifte ut utstyret. Styret i sameiet er imidlertid ansvarlig for at man har et internkontrollsystem som også skal omfatte brannvernsutstyret.

– Med hensyn til brannvern er reglene i borettslagene bedre enn de som gjelder i sameiene. Det hjelper lite for en sameier at han har alt i orden hvis det begynner å brenne hos en nabo som ikke har fulgt opp sine plikter, sier Henning Lauridsen, advokat i NBBL.  Hans anbefaling er derfor at styret i sameiet sørger for felles innkjøp av brannvernutstyr.

– See more at: http://www.nbbl.no/Nyheter/articleType/ArticleView/articleId/6315/Styrets-brannvernansvar#sthash.skWc3FZb.dpuf

Få mer ut av ditt medlemskort

Alle medlemmer i Gjøvik og omegn Boligbyggelag (GOBB) har tilgang på en rekke rabattordninger hos ledende butikk- og varehuskjeder. Har du aktivert medlemskortet ditt, får du også bonus på toppen, uansett tilbud og rabatter. Skal du for eksempel pusse opp, får du materialene billigere hos Byggmakker Skattum. Trenger du noe til hjemmet ditt, har du alltid 5 % bonus hos Expert og Tilbords. Du kan også sikre deg rimeligere fritidsartikler hos G-Sport/G-MAX, og få glede av gode reisetilbud eller medlemsdager eksklusivt for medlemmer av boligbyggelaget.

Skjermbilde-2017-01-15-kl.-10.11.20.png

For å få tilgang til disse medlemsfordelene, må du aktivere ditt medlemskort. Anna Ween Topp, som er leder for medlemsavdelingen i GOBB, ønsker at enda flere medlemmer skal få utnyttet medlemskapet sitt til det fulle.

 • Vi ser en enorm økning i antall medlemmer som aktiverer fordelene sine og bruker medlemskortet aktivt. I tillegg til å tjene opp bonus, får disse medlemmene informasjon om gode tilbud på e-post. Vi ønsker at alle medlemmer får tilgang til disse unike fordelene, sier hun. Hun sier det er svært enkelt å aktivere medlemskortet, og minner om at du kun trenger å gjøre det én gang. Har du et kort som er aktivert, trenger du altså ikke aktivere når det kommer nye medlemskort.

Har du ikke aktivert medlemskortet ditt ennå, bør du gå inn på www.gobb.no og gjøre det.

 Aktiver ditt medlemskort – steg for steg

 1. Trykk  ”HER
 2. Tast inn medlemsnummer og postnummer. Dersom du har flyttet i det siste, og får feilmelding, prøv med ditt gamle postnummer.
 3. Fyll inn opplysningene og bekreft medlemsbetingelsene.

Digitalt medlemskort

Medlemskortet er også tilgjengelig digitalt i vår GOBB-app som du kan laste ned gratis for iPhone HER  eller for Android-telefoner HER . 

Mange av  medlemmene i GOBB har allerede lastet ned vår App med digitalt medlemskort. I appen får du også oversikt over tilbud og rabatter du har tilgang til.

Anna Ween Topp i GOBB anbefaler også alle medlemmer å legge inn et betalingskort på ”Min side”. Det gjør at du vil få bonusen registrert når du betaler med dette kortet, uavhengig av om du har med deg medlemskortet eller ikke. For å få bonus må du dra medlemskortet eller registrert bankkort i betalingsterminalen.

 Du finner oversikt over alle dine medlemsfordeler på HER eller i Medlemsappen.

Spar penger på forsikring

Bilforsikringskalkulator + 18 % samlerabatt

Prøv Norges raskeste bilforsikringskalkulator på www.forsikringformedlemmer.no
og få tilsendt et pristilbud. I tillegg får du 18 % samlerabatt* hos Forsikring for medlemmer.

Les mer…

*Samler du tre forsikringer hvorav to hovedprodukter, får du 18 % samlerabatt.
Med hovedprodukter menes bil, hus, innbo, liv- og uføreforsikring.
Innbo- og reiseforsikring har faste lave priser, så det gis ikke rabatt på disse forsikringene, men de teller som antall produkter for å få samlerabatten.
For eksisterende kunder gjelder samlerabatten fra neste hovedforfall.

gobb-bilforsikring.png