Lise Sandberg har vært GOBB medlem i over et halvt århundre.

Hvordan har det vært?

21.jan 2022

86 år gammel og med livsgleden til en 7-åring, spiller Lise Sandberg gjerne jazz for oss når vi kommer på besøk.

– I det siste har jeg øvd litt på et Bach-stykke også, forklarer hun og smiler med hele seg. Fingrene flyr over tangentene på flygelet i stua, og det klinger vakkert.

Flotte naboer.

– Hvordan har det vært å bo her på Gjøvik, i Eventyrvegen Borettslag?

– Supert, humrer Lise. Jeg har bodd her siden 1969. Da har jeg nå vært GOBB-medlem i et halvt århundre, pluss 2 år! Tyder på at jeg syns det er greit, ler hun.

– Jeg har vært heldig med veldig hyggelige og hjelpsomme naboer. Og det er mye godt samarbeid her. I starten var det mange barnefamilier. Så har det vært en del eldre folk her. Og nå er det i ferd med å komme flere barnefamilier igjen. Det er hyggelig.

Lise Sandberg er glad i å spille musikk.

Felleskapet i borettslaget

– Hva liker du med å bo her?

– Jeg liker at de store vedlikeholds- og moderniseringsgrepene blir tatt i felleskap i borettslaget. Og mye i samarbeid med GOBB. Vi har vært veldig heldige med å ha flinke folk i styret. Som har fulgt med, kommer det kontant fra Lise. – Og det har vært en fordel at de har god kjennskap til borettslaget, fortsetter hun.

Eventyrvegen Borettslag har 12 boenheter. Lise har vært innom de fleste verv i styret. Nå er hun i valgkomiteen.

– Jeg syns det er fantastisk at det bygges hus med fellesskapsløsninger. Og jeg liker at det samtidig har vært mulig å gjøre det til mitt personlige hjem. Jeg har blant annet tatt ned noen vegger her i 1. etasje, forteller den energiske dama.

«Oppsikt» og solstråler.

– Jeg har jobbet i mange år som lærer, sier Lise med et fornøyd uttrykk i ansiktet. – Mest med forming og musikk. Litt teater. Jeg har også jobba i Kunst og Kulturskolen med billedfag og keramikk, forteller hun. Det er lett å se at Lise finner glede i de små ting i livet.

– Her i Eventyrvegen har vi ikke utsikt til Mjøsa, men vi har «oppsikt» mot en vakker åslinje. Og vi har masse sol, gestikulerer hun. -Se! Om sommeren kommer morgensola inn stuevinduet der. Og på kvelden, så kommer solnedgangsstrålene inn det vinduet der, rett ved siden av. Sola går rundt huset her!

– Det er helt fantastisk, avslutter den herlige dama.

Vi i GOBB sender en stor tommel opp til Lise Sandberg!